Løbende procesevalueringer med styre-/projektgruppe: Vi ønsker at arbejde tæt sammen med HR og andre repræsentanter fra virksomheden (f.eks. styre-/projektgruppe) fra start til slut, herunder især i forhold til designet af det specifikke forløb samt i den løbende procesevaluering og justering, som finder sted undervejs.
Moduler som vertikale læringsspor: De vertikale moduler kombinerer generisk viden og centrale modeller til ledelse med ”real-case” træning, med det formål at oversætte teorien til den enkelte leders dagligdag. I den forbindelse gør vi brug af en række læringsmetoder såsom case-analyse og fremtidig rammesætning, reflekterende teamfeedback og rolle mapping, hele tiden med øje for at give lederne de nødvendige kompetencer og værktøjer til at optimere deres performance og målopfyldelse. Man kan sige, at vi arbejder ud fra en læringssporstreenighed, som kombinerer: 1. ekspertviden og procesfacilitatering fra konsulenterne, 2. lederes egne refleksioner og personlige udvikling, 3. sparring og feedback fra lederkolleger.
Tværgående læringsspor som personlig udvikling: Den personlige udvikling er i fokus på tværs af modulerne, og formålet er at udvide den enkelte leders selvindsigt i en ledelsesmæssig sammenhæng og generelt (jf. autentisk lederskab). Der arbejdes således med personlige ressourcer og udfordringer ved hjælp af tests, fx JTI, Type Indikator, 360 graders feedback, coaching med observation, individuelt og/eller i gruppe, buddy-sparring, observation og feedback i kontekst etc.
Træning hjemme (hjemmearbejde): Et andet tværgående spor består af en række lærings-/træningsseancer, som finder sted samtidig med udviklingsforløbets moduler. Disse seancer udføres i den enkelte leders afdeling eller team. Formålet er dels at forankre læring fra modulerne i en organisatorisk hverdag og dermed skabe det mest optimale udbytte, og dels at anspore den enkelte leder til at tage ejerskab og engagere sig fuldt ud. Typiske metoder i den sammenhæng er handleplanseksekvering, buddy-øvelser, projektarbejde samt personlige dagbøger.
Post-fase – Effekt / evaluering: Alle lederudviklingsforløb evalueres og tilpasses løbende på baggrund af møder med styregruppen og feedback fra deltagerne. Når alle moduler er afsluttet, laves en større, samlet evaluering ved hjælp af kvalitative og/eller kvantitative metoder med fokus på læringsudbytte og personlige takeaways.